Burkiniji i puške za ribolov izazvali paniku u Splitu

Dve dame u burkinijima izazvale su histeriju na splitskoj plaži Trstenik, u objektu koji je pod koncesijom hotela Radison blu Rizorta, odnosno u blizini njihovog plažnog kafića Mistral.

529

Jednog dana prošle sedmice, nešto oko 18 sati pored mora su se smestile dve gospođe odevene u sporne burkinije – jedna je bila u poptuno crnoj plivačkoj odori, dok je druga bila u svetloplavoj.

Histerija je povećana kada su se nakon nekog vremena pored njih smestila i dvojica muškaraca noseći sa sobom velike tamne torbe iz kojih su umesto peškira počeli da vade – puške, ali s oscilima i harpunom, namenjene sportskom ribolovu, s kojima su nakon nekoliko minuta krenuli u more, prenela je splitska Slobodna Dalmacija.

Svedoci tvrde da je nelagoda zbog tamnih torbi i kod ostalih kupača bila i te kako vidljiva, gotovo da se mogla opipati u vazduhu, pa je deo kupača, neki sa decom u naručju, napustio plažu.

Upozoreni su i zaposleni hotela “Radisona Blu”, koji su muškarcima objasnili da ribolov nije moguć na uređenoj hotelskoj plaži, nakon čega su oni izišli iz mora, te omotali puške u peškire i spremili ih u torbe, a potom se i uputili natrag u hotel. (Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.