Budžet Vojvodine u 2020. godini 77,3 milijarde dinara

VIDEO K9:Budžet AP Vojvodine u 2020. godini iznosiće 77 milijardi i 300 miliona dinara, utvrdila je danas Pokrajinska vlada Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budžetu.

138

Predloženi budžet Vojvodine za 2020. godinu u iznosu od 77,3 milijarde dinara održaće visok nivo kapitalnih rashoda kod kojih je prioritet završetak započetih projekata i priprema projektne dokumentacije za novi investicioni ciklus, saopšteno je sa sednice Pokrajinske vlade.

Kao najznačajnija nova ulaganja u 2020. godini istaknuta je izgradnja objekta Kamenica 3 sa pet- centrom i početak realizacije projekata izgradnje i opremanja automatizovanog sistema odbrane od grada na području Radarskog centra ”Fruška gora”.

U novom budžetskom ciklusu biće nastavljena ulaganja u unapređenja zdravstvenog sistema, u socijalnu zaštitu, infrastrukturu i opremanje obrazovnih ustanova, a biće, stoji u saopštenju, održan i nivo ulaganja u agrar, kao i subvencionisanje privrednih subjekata preko konkursa Razvojne agencije Vojvodine.

Predviđeno je i povećanje sredstava za vodoprivredni sistem, odnosno intenzivnije ulaganje u izgradnju novih fabrika vode i prečistača otpadnih voda. Saopšteno je i da je predviđen veći iznos sredstava za sufinansiranje projekata od nacionalnog značaja u oblasti kulture, te obezbeđeno dodatno ulaganje u sport i zaštitu životne sredine.

Navedeno je i da će od započetih projekata, između ostalog, biti nastavljena adaptacija Gimanzije „Isidora Sekulić“ u Novom Sadu, opremanje Naučno-tehnološkog parka, rekonstrukcija i izgradnja kompleksa „Heterlendi” i adaptacija Narodnog pozorišta u Subotici

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.