Budžet APV manji za 4,2 milijarde

VIDEO K9: Poslanici skupštine Vojvodine danas su, uz kritike opozicije, usvojili rebalans bužeta pokrajine koji je manji za 4,2 milijarde dinara.

9

Kriza izazvana epidemijom korona virusa umanjila je budžet Vojvodine za 4,2 milijarde dinara i sada je 73,6 milijardi dinara umesto prethodno planiranog od 77,8 milijardi dinara.

Najviše kritika opozicije u ovom delu skupštinskog zasedanja izazvalo je smanjenje davanja za poljoprivredu u iznosu većem od 800 miliona dinara

Opozicioni poslanici su imali razumevanja za to što su zbog umanjenih prihoda morali biti umanjeni i rashodi, ali su kritikovali što je to umanjenje obuhvatilo privredu i poljoprivredu, a imali su zamerke i na potrošnju više od milijardu dinara budžetske rezerve.

Mirović je ovom prilikom istakao da će investicije koje su započete biti i nastavljene osim četiri projekta za koja nije do početka maja ni započeta procedura.

Reč je o rekonstrukciji Pozorišnog trga u Novom Sadu, uređenju fasada u Subotici, rekonstrukciji komunalne infrastrukture u Pančevu i rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.