Budžet AP Vojvodine 74,9 milijardi dinara nakon rebalansa

VIDEO K9: Pokrajinska vlada predložila je rebalans budžeta Vojvodine za 2019. godinu koji je za više od 460 miliona dinara veći u odnosu na planirani.

0
165

Pokrajinska vlada utvrdila je predlog rebalansa budžeta Vojvodine za ovu godinu, koji će iznositi 74,9 milijardi dinara, što je za 467,8 miliona dinara više u odnosu na planirani za 2019. godinu.

Osim povećanja, značajna je i promena u strukturi budžeta, kojom je, prema saopštenju Pokrajinske vlade, obezbeđen finansijski potencijal veći od 900 miliona dinara za kreiranje novih javnih politika.

Predloženim rebalansom oko 500 miliona dinara usmereno je u oblast socijalne zaštite, kao i finansijsku pomoć mladim bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća, potom u kulturu, obrazovanje i politiku za mlade.

Kapitalni rashodi prema ovom rebalansu iznose 19,7 milijardi dinara, ili za 402,4 miliona više u odnosu na početni budžet za ovu godinu. U predlog rebalansa uključene su i dve nove odredbe koje se odnose na sprovođenje obaveza predviđenih Pokrajinskim antikorupcijskim planom.

Prema predloženom rebalansu, budžetski deficit je malo veći od 5 milijardi dinara, što je 7,35 odsto od ukupno projektovanih prihoda i u granicama je zakonom dozvoljenog nivoa od 10 procenata.

Predlženi rebalans će se uskoro naći pred poslanicima Skupštine Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.