Budžet AP Vojvodine 74,9 milijardi dinara nakon rebalansa

VIDEO K9: Pokrajinska vlada predložila je rebalans budžeta Vojvodine za 2019. godinu koji je za više od 460 miliona dinara veći u odnosu na planirani.

108

Pokrajinska vlada utvrdila je predlog rebalansa budžeta Vojvodine za ovu godinu, koji će iznositi 74,9 milijardi dinara, što je za 467,8 miliona dinara više u odnosu na planirani za 2019. godinu.

Osim povećanja, značajna je i promena u strukturi budžeta, kojom je, prema saopštenju Pokrajinske vlade, obezbeđen finansijski potencijal veći od 900 miliona dinara za kreiranje novih javnih politika.

Predloženim rebalansom oko 500 miliona dinara usmereno je u oblast socijalne zaštite, kao i finansijsku pomoć mladim bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća, potom u kulturu, obrazovanje i politiku za mlade.

Kapitalni rashodi prema ovom rebalansu iznose 19,7 milijardi dinara, ili za 402,4 miliona više u odnosu na početni budžet za ovu godinu. U predlog rebalansa uključene su i dve nove odredbe koje se odnose na sprovođenje obaveza predviđenih Pokrajinskim antikorupcijskim planom.

Prema predloženom rebalansu, budžetski deficit je malo veći od 5 milijardi dinara, što je 7,35 odsto od ukupno projektovanih prihoda i u granicama je zakonom dozvoljenog nivoa od 10 procenata.

Predlženi rebalans će se uskoro naći pred poslanicima Skupštine Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.