BUDVA – HIT LETA U CRNOJ GORI

831

VIDEOK K9: Metropola crnogorskog turizma, kako je predstavljaju i jedna od najskupljih destinacija u ovoj zemlji, svakako je Budva. Ipak, bez obzira na sve, ovaj grad beleži veliku posećenost turista iz cele Evrope. 

Prema podacima crnogorske turističke organizacije, u ovoj zemlji trenutno boravi 130.000 turista. Od tog broja, čak polovina se nalazi u Budvi. Da će sezona biti dobra, najavila je i poseta turista u aprilu i maju. Trenutni gosti stigli su iz različitih delova Evrope.

Od dobrog posla ruke trljaju i izdavaoci privatnog smeštaja. Popunjenost kapaciteta je u porastu, a slobodno mesto se teško može naći. Iskustva kažu, sve manje ljudi traži smeštaj na licu mesta, a sve više se unapred organizuje. Zbog toga se vrše pripreme i za post sezonu.

Turistička organizacija Budve imala je tri cilja, za koje njeni predstanici kažu da se ostvaruju. To su produženje sezone, suzbijanje sive ekonomije i unapređivanje turističkog proizvoda. Veruju da je sezona bolja u odnosu na prethodnu, a u oktobru će se svoditi računi. Crna Gora je prošlog leta zaradila više od 700 miliiona evra. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.