Budućnost u poljoprivredi

VIDEO K9: Za novu generaciju budućih studenata od narednog meseca na Poljoprivrednom fakultetu pripremaju besplatnu pripremnu nastavu iz predmeta koji ih čekaju na prijemnom ispitu.

0
293

Za maturante koji žele da nastave dalje svoje školovanje na Poljoprivrednom fakultetu, ova visokoškolska ustanova organizovaće besplatnu pripremnu nastavu za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija za školsku 2019/2020. godinu.

“Pripremna nastava na našem fakultetu će se održavati iz predmeta matematika, biologija, ekonomika preduzeća i hemija. Držaće je profesori koji inače predaju te predmete na našem fakultetu i ona će biti dva termina u martu, zatim dva termina u aprilu i jedan termin u junu pred samo polaganje ispita”, rekla j eprof. dr Branislava Belić, prodekan za nastavu na Poljoprivrednom fakultetu.

Termini predviđeni za mart su 16. i 23, dok će besplatna nastava u aprilu biti održana takođe u dva navrata i to 13. i 20. aprila. Poslednji termin za pripremu je 1. jun. Nastava će se održavati u periodu od 9 do 12 časova na Poljoprivrednom fakultetu u amfiteatru.

“Kao i svake godine mi imamo upis na 14 studijskih programa, tako da se kod nas na agroekonomiju i na veterinarsku medicinu. Do sada smo imali dobar odziv studenata, ono što želim da kažem na svih ovih četrnaest studijskih programa mi imamo dozvoljeno da upišemo 515 budzetskih studenata i 165 studenata na samofinansiranje”, navela je prof. Belić.

Ona očekuje i ove godine veliki odziv na pripremnoj nastavi, jer, kako kaže, Poljoprivredni fakultet ima šta da ponudi budućim studentima, jer su njegovi smerovi sve atraktivniji i prepoznatljiviji kod mlađih generacija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.