“Budućnost Evrope” u dečjim crtežima

VIDEO K9: Oko 1000 dečijih likovnih ostvarenja, domaćih i iz međunarodne kolekcije Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine, biće predstavljeno na velikoj izložbi koja će sutra biti otvorena u Kineskoj četvrti.

0
26

U okviru programskog luka “Budućnost Evrope”, u  sklopu Evropske prestonice kulture, Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine otvara veliku retrospektivnu izložbu likovnih ostvarenja iz njihovog depoa.

Slike, crteži, grafike i sitna keramika su eksponati koji će posetioci moći da vide na ovim izložbama od 28. aprila od 19 časova, kada je planirano otvaranje, do 15. maja u prostoru Radionice Kreativnog distrikta.

Izložba će biti postavljena po paviljonima, od pedesetih do 2010. godine i u završnici sa paviljonom međunarodne kolekcije.

U svakom paviljonu biće postavljene i skulpture većeg formata koje su, sa grupama dece iz novosadskih vrtića i škola radili eminentni umetnici, saradnici Centra. 

Selekcija radova za izložbu bila je teška, navela je Ljubica Tankosić, direktorka Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine, i u njoj je učestvovao tim likovnih pedagoga, umetnika i stručnjaka koji su dugogodišnji saradnici centra.

U okviru izložbe koncipiran je i blanko Paviljon budućnosti koji će deca posetioci ispuniti svojim radovima za koji će imati priliku da ih kreiraju na temu o tome kako oni zamišljaju budućnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.