Budući mali – veliki hemičari

VIDEO K9: Trodnevna manifestacija Mali - veliki hemičar okupila je i ove godine na Prirodno-matematičkom fakultetu veliki broj učenika završnih razreda osnovnih škola.

0
356

Cilj trodnevne manifestacije “Mali-veliki hemičar” na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine jeste da afirmiše hemiju kao jednu od omiljenih nauka kod budućih naraštaja, kažu na Prirodno – matematičkom fakultetu.

“Manifestacija je namenjena pre svega učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola zato što oni se prvi put tada susreću sa hemijom iako je tada zavole i razumeju kasnije neće imati problema sa njom, a mi ćemo imati dobre i znatiželjne studente. Na ovoj manifestaciji ugostićemo razne škole iz Novog Sada, ali ne smao iz Novog Sada nego i iz okoline”, navela je doc. dr Mirjana Radovanović.

Učenici na ovoj manifestaciji imaju priliku da se upoznaju sa interesantnim temama iz oblasti hemije, predstavljene kroz niz laboratorijskih eksperimenata.

Namera je, kako je istakla Radovanović, da teme iz sveta koji nas okružuje ožive kroz eksperimente i na taj način ovu prirodnu nauku približe učinicima.

“Mi smo pripremili radionicu za sedmi i osmi razred, ne moraju biti odvojene neke ćemo raditi i zajedno gde radimo eksperimente koji su zanimljivi, eksperimenti koji objašnjavaju neke svakodnevne fenomene a radimo i nešto što oni obrađuju u školi, zato što neke škole imaju, a neke nažalost nemaju uslova za eksperimentalni rad tako da ćemo mi ovde pokušati približiti ono o čemu oni uče teorijski u školi”, kazala je Radovanović.

Zbog velike zainteresovanosti učenika, na Departmanu su najavili da će i ubuduće biti organizovane ovakve radionice, kao sredstvo da se nauka na zanimljiv način predstavi mladima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.