Budisava: Održani prvi treninzi u Obrazovnom centru vatrogasaca

VIDEO K9: Vatrogasni savez grada Novog Sada osnovao je Obrazovni trening centar u kojem su prethodnog vikenda održana i prva predavanja. Ideja je da u Centru vatrogasci međusobno prenose svoja znanja i iskustva, u cilju boljeg i efikasnijeg obavljanja dužnosti.

0
505

Obrazovni trening centar nalazi se u Vatrogasnom domu u Budisavi. Na prvom predavanju, vatrogasci su analizirali gašenje požara na gradskoj deponiji i požare koji su prethodnih dana izbijali na otvorenom prostoru.

“Obrazovni trening centar je zamišljen kao mesto gde će se okupljati vatrogasci i prenositi znanja i iskustva. Treba ovi stariji koji imaju određenog znanja i iskustva da se druže sa ovim mlađima, koji imaju nova naučna saznanja i nove ideje, da se udruže i da to jedni drugima nesebično, kako je u duhu dobrovoljnog vatrogastva prenosimo i tako jačamo celokupnu organizaciju i bezbednost svih naših građana i njihovih imovina”, rekla je 
Ljubica Krnjaić, sekretar Vatrogasnog saveza grada Novog Sada.

Oprema za obrazovni deo je obezbeđena, dok je nabavka opreme za treninge u toku.

“Do nove godine treba da se opremimo i onim što u Srbiji niko nema, a to je brodski kontejner, sa određenim prepravkama i izolacijom unutra, da se napravi kako se to u nekim krugovima zove topla soba, da bi se mogli vatrogasci uvežbavati za rad u realnim uslovima požara, koji će obezbediti i zadimljenost i temperaturu i tako dalje. Drugo, taj objekat ima dva sprata i mi ćemo sa nivoa drugog sprata da preradimo deo objekta, da omogućimo da se vrši uvežbavanje spašavanja iz dubine i sa visine”, kaže Krnjaić.

Bez dobre uvežbanosti vatrogasca, nema dobre intervencije, kaže Krnjaić, a za sada se kod nas vatrogasci još uvek uvežbavaju na samoj intervenciji, zato je formiranje ovakvog Centra od velike koristi za unapređenje njihovih znanja i veština.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.