Budi jedan u borbi protiv siromaštva

VIDEO K9: 17. oktobar je Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, povodom kojeg će se Novosađani na svoj način boriti tokom vikenda koji je pred nama.

0
27

Pola miliona ljudi u Srbiji je siromašno, a četvrtina stanovništva živi u riziku od siromaštva, govore zvanični podac, a činjenica je i da oko 250 hiljada naših građana koristi novčanu socijalnu pomoć.

Nahraniti čoveka je dužnost svih nas i to je prvo što možemo za njega da učinimo, kažu u Grupi Budi jedan, koji u saradnji sa Centrom kuda.org i Grupom Obrok za porodicu 3M organizuje akciju u Novom Sadu povodom Svetskog dana borbe protiv siromaštva.

Sve su žalosti manje kad čovek nije gladan, kažu u Grupi Budi 1, a cilj predstojeće akcije je da makar za mrvu ublaže tu žalost. Ističu i da siromaštvo ne znači samo da neko nema šta da jede ili da nema cipele.

Iz Grupe B1 podsećaju da obrok najugroženiji građani građani mogu dobiti i zahvaljujući Grupi Obrok za porodicu koja svake srede i subote od 16 sati sakuplja pomoć i namirnice za pripremanje jela koje kuvaju jednom nedeljno i prosleđuju porodicama koje za tu vrstu pomoći mogu da im se jave na telefon 060/ 376 50 17.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.