Budi dobrovoljni vatrogasac

VIDEO K9: Pored svojih redovnih obaveza, Vatrogasni savez Vojvodine privodi kraju program edukacija po srednjim i osnovnim školama kroz projekat "Budi dobrovoljni vatrogasac".

0
348

Do kraja godine Vatrogasni savez Vojvodine planira u školama sprovođenje niza aktivnosti, edukativnih i takmičarskih.

“Još do Nove godine treba da sprovede kviz, znači jedno takmičenje, nadmetanje u znanju, za kategorije podmladak i juniori, zatim šahovski vatrogasni turnir i takmičenje “Majstor vatrogasac” i tim takmičenjem završavamo poslovnu godinu, a ono se sastoji u sastavljanju i rastavljanu vatrogasnih aparata”, rekla je Ljubica Krnjaić, predsednica Vatrogasnog saveza Vojvodine.

Cilj ovih nadmetanja je, kako je rekal, da podmladak vatrogasaca što bolje nauči da rukuje vatrogasnim aparatima. Mladi vatrogasci zaduženi su i za završetak projekta “Budi dobrovoljni vatrogasac”. Oni će do kraja godine održati predavanja i obuke u još tri novosadske srednje škole, muzičkoj, elektrotehničkoj i medicinskoj.

“Sa Muzičkom srednjom školom “Isidor Bajić” smo započeli taj projekat tako što od njihovih duvača, planiramo da napravimo vatrogasni duvački novosadski orkestar, i oni su svoj početak najavili na Vatrogasnom kongresu koji je održan nedavno u našem gradu i 28. septembra su na vatrogasnom balu svirali, imali su prvi taj nastup”, navela je Krnjaić.

Vatrogasni savez Vojvodine takođe je, u saradnji sa Karitasom, održao četiri predavanja osnovcima u Sremskim Karlovcima.

“Karitas ima dobre programe rada sa decom, oni na jedan veštiji način obezbede sredstva i onda su njihova predavanja, odnosno rad na terenu takođe bogat i lep. u Sremskim Karlovcima smo u osnovnoj školi održali četiri časa predavanja gde je prošlo preko 300 učenika i bilo je nekoliko nastavnika i učitelja”, kazala je Krnjaić.

Program je u fokusu imao, kako je istakla, da edukuje učenike u ranom školskom uzrastu o tome kako da izađu iz prostora ugroženim požarom.

Ovakve vežbe koje su, prema rečima Krnjaićeve, rađene poslednji put pre 30 godina, trebalo bi ponovo uvesti u škole jer kako je istakla, nema razloga da neko strada u požaru zbog neznanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.