Buđenje Fruške gore

VIDEO K9: Povodom predstavljanja infrastrukturnih i projekata iz oblasti kulture koje realizuju Pokrajinska vlada i Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ na teritoriji Fruške gore, u Sremskim Karlovcima je održana konferencija pod nazivom „Buđenje Fruške gore“.

497

Saradnja sa Fondacijom „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ pomoći će u razvoju i unapređenju kulturnih tačaka na Fruškoj gori za koje pokrajina izdvaja sredstva, poput Zavičajnog muzeja u Čereviću i tetatarskih manifestacija.

“Sremski Karlovci će ubuduće, verujem, sa novim pristaništem, gde je država opredelila sredstva, projekat se priprema, postati i značajnije čvorište za razvoj turizma i njegovu povezanost sa tačkama o kojima smo govorili. A u Čortanovcima, nedaleko odavde, nalazi se najveće gradilište u Srbiji, realizuje se projekat brze pruge od Beograda do Novog Sada”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je podsetio da je u toku i rekonstrukcija puta od Sremskih Karlovaca do Banstola, grebenskog puta koji će takođe pomoći razvoju ovog dela Vojvodine.

Podsetivši da je Fruška gora, zahvaljujuću njenim brojnim manastirima i centar duhovnosti i očuvanja kulture, on je najavio ulaganja i u ove objekte, ali i druge važne projekte, poput biciklističke staze i rodne kuće Đorđa Natoševića.

Jedan od strateških ciljeva Pokrajinske vlade, prema njegovim rečima, jeste i ulaganje u obnovu i razvoj Fruške gore, a projekat Evropska prestnica kulture je prilika za pokrtanje novih potencijala kako bi Fruška gora bila dostupnija, vidljivija i privlačnija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.