Bućkom do kralja riba

VIDEO K9: Takmičenje u lovu soma na bućku održano je nedavno u Sremskim Karlovcima, pod okriljem Saveza bućkaroša Srbije. Svoje znanje i umeće u lovu na kralja riba odmeravali su brojni bućkaroši širom zemlje.

0
846

Ribolov soma bućkom, kao jedan od najinteresantnijih načina ribolova, zahteva izoštrene veštine.

Znanje, spretnost, upornost i još dosta stavri, potrebno je kako bi lov bio uspešan. Iskusni alasi imali su prilike da se dokažu na 2. Karlovačkoj bućki.

“Mogu da kažem da je bilo jako lepo, po mom viđenju, a što je najvažnije bilo je druženje. Doći na reku, biti na reci I pored reke. Šteta je ne iskoristiti ovakvo bogatstvo koje nam ispred očiju protiče”, rekao je Vlado Čolić, organizator.

 

“Lepo druženje, lepa organizacija, širenje prijateljstva, širenje jednog druženja bez obaveza, tako da je jedna predivna stvar. U svakoj bućki učestvujem, damas sa, došao ovde u Sremske Karlovce, odajem priznanje domaćinima. Fantastično su osmislili, spremili I jako je prijatno biti danas ovde”, naveo je Vojislav Stamenković, predsednik Saveza bućkaorša Srbije.

Gotovo bez treptanja posmatrali smo lov i jedva dočekali kraj da pitamo ribolovce u čemu je tajna ove tehnike lova soma.

“Kad bi mi to znali, verovatno bi ulovili sve somove u Dunavu i Savi i u Tisi. Ne znamo, možemo samo da nagađamo. Pretpostavljamo da je zato što som nema krljušt, zato što mu je srednja bočna linija jako osetiljiva I ta vibracija koju bućka izaziva, ona ga nervira i on kreće da se bori protiv toga. Valjda je tako”, rekao je jedan od učesnika.

Sav ulov vraćen je u vodu, nakon čega je usledilo opuštanje i druženje.

Nagrade za najbolje podrazumevale su kofere, vesla, prsluke, ono što će ribolovcima u praksi poslužiti. Svake godine ovo takmičenje okuplja sve više bućkaroša, pa su tako organizatori zadovoljni posetom I nadaju se naredne godine još većem broju posetilaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.