Brzim vozom od februara

VIDEO K9: Radove na mostu preko reke Save, drugoj deonici auto-puta Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica, danas je obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je juče obišao i radove na izgradnji vijadukta i polaganju koloseka preko vijadukta u Beškoj, na deonici pruge Stara Pazova-Novi Sad.

0
20

Radovi na deonici brze pruge od Novog Sada do granice sa Mađarskom počeće 1. septembra ove godine, a do 31. maja biće završen građevinski projekat, najavio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, tokom jučerašnjeg polaganja koloseka preko vijadukta u Beškoj.

Radovi u vrednosti oko 580 miliona dolara počeli su 2017. godine.

Predsednik Srbije naveo je da je ugovorena nabavka tri voza za prugu od Beograda do Novog Sada, koji će uskoro biti dopremljeni, kao i da očekuje da redovni železnički saobraćaj na toj relaciji počne u februaru naredne  godine, te da će karta koštati oko 1.000 dinara.

Na pruzi će, prema njegovim rečima, saobraćati jedan brzi voz koji će stajati samo na jednoj stanici i vožnja će trajati pola sata, a drugi voz će stajati na devet stanica i njime će se stizati za 52 minuta. On je ovom prilikom govorio i o planiranim investicijama u Novom Sadu.

Ukupna vrednost izgradnje pruge Beograd – Budimpešta kroz Srbiju, koja će biti duga 184 kilometra, je oko dve milijarde dolara, a projekat je dogovoren između Srbije, Kine i Mađarske u okviru globalne inicijative Kine “Pojas i put”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.