Brži internet za studente u domovima

VIDEO K9: Zbog sve veće potrebe studenata za bržom internet konekcijom, OPENS je donirao 7 wifi uređana studentskim domovima u Novom Sadu u vrednosti od 150 hiljada dinara.

0
31

Većina studenata, s obzirom na epidemiju korona virusa, predavanja prati u onlajn režimu što sa sobom nosi i veću potrebu za bržom internet konekcijom.

U studentskim domovima u Novom Sadu boravi preko 2500 hiljade studente , a zbog pojačane potrebe za bržom internet konekcijom, OPENS je ovim ustanovama donirao 7 wifi uređaja.

U Studentskom centru ističu da će ova donacija mnogo pomoći stanarima domova.

Na pitanje kako su došli na ideju da doniraju wifi uređaje studetnskim domovima, u OPENS-u navode da su jednostavno pitali mlade sa kakvim izazovima se susreću, a među najčešćim odgovorima je bio i otežano praćenje onlajn nastave.

Student prorektor Univerziteta u Novom Sadu ističe da parlament osluškuje potrebe studenata i da su svesni da su gotovo sva predavanja premeštena u onalajn okruženje i da je studentima u ovom periodu veliki problem internet konekcija i brzina protoka.

Saradnja sa OPENS-om je, zaključuju u Studentskom centru, dokaz unapređenja studentskom standardu i omladinskom aktivizmu u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.