Brža usluga u Gradskoj poreskoj upravi

VIDEO K9: Sugrađani koji nisu reagovali na poziv Gradske poreske uprave Novog Sada da prijave nepokretnost za koju je utvrđeno da je imaju, počeli su da dobijaju poreske prijave da izmire svoje obaveze.

0
39

Nakon što je prošlog meseca uputila poziv sugrađanima za koje je utvrđeno da na teritoriji Grada Novog Sada poseduju nepokretnost za koju nisu podneli poresku prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu, Gradska poreska uprava početkom ove nedelje uputila je prvu polovinu, od ukupnog broja opomena onima koji nisu izmirili svoje obaveze.

Prema rečima članice Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijane Mesarović, koja je danas obišla šalter salu GPU u Ulici Vojvođanskih brigada, utvrđeno je da je cirkulacija stranaka pojačana, kao i da je povećan broj inspektora koji vrše prijem stranaka, kako ne bi dolazilo do stvaranja gužvi.

Mesarević je apelovala na poreske obveznike da koriste benefite sistema za upravljanje redovima čekanja kojim je opremljena šalter sala i koji pruža mogućnost građanima da putem elektronske pošte ili SMS-a zakažu termin na šalterima Gradske poreske uprave.

Od 1. juna ove godine pušten je u rad i programski paket eUverenja kojim je omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za izdavanje uverenja i njihovo elektronsko izdavanje, što omogućava obveznicima da brže i jednostavnije dobiju poresko uverenje bez odlaska u prostorije Gradske poreske uprave.

Potrebne informacije povodom zakazivanja termina i eUverenja mogu se pronaći na internet prezentacija Gradske poreske uprave na adresi http://gpu.novisad.rs/.

Informacije, kao i odgovore na sve nedoumice povodom poslatih poziva i opomena zainteresovana lica pored šalter sale u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24-26 mogu dobiti i na izdvojenom šalter mestu u prostorijama JKP „Informatika“ na adresi Bulevar Slobodana Jovanovića br. 15, kao i na Info pultu Gradske poreske uprave u TC „Promenada“, putem elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs, kao i na brojeve telefona: 4871-707, 4871-751.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.