Bronza sa kulinarske olimpijade

VIDEO K9: Tri mlada studenta Katedre za gastronomiju Prirodnomatematičkog fakulteta doneli su bronzanu medalju sa kulinarske olimpijade u Štutgartu održane od 14. do 19. februara.

14

Nacionalni tim Srbije na kulinarskoj olimpijadi u Štutgartu IKA 2020, predstavljalo je 11 članova starosne dobi do 23 godine, mladih kuvara iz različitih ugostiteljskih objekata i studenti gastronomije. Među njima su bili i troje sa Katedre za gastronomiju novosadskog Prirodnomatematičkog fakulteta, Tatjana Bodvaji, Dušan Grujić i Vladimir Jež.

Kako je objasnio Goran Radivojević, nastavnik veština na PMF-u, koji je vodio naš tim, ovo prestižno svetsko takmičenje okupilo je više od 2.000 šefova iz preko 59 zemalja sveta. Priprema jela se svakodnevno odvijala u 14 kuhinja koje su servirale 1.200 obroka, a naš tim se takmičio u dve discipline – Restoran nacije, za koju je dobio bronzu i IKA bife, za koju je dobio diplomu u vrednosti bodova za visoko 4. mesto. Pripreme za takmičenje trajale su skoro godinu dana.

Zlato i srebro u njihovoj kategoriji osvojile su Norveška i Švedska, a naši mladi kuvari počeli su pripreme za Svetski kup koji će za dve godine biti održan u Luksemburgu, rekao je Dušan Grujić, student Gastronomije PMF-a, jedan od dobitnika bronzane medlaje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.