Broj havarija manji nego prošle godine

VIDEO K9: Topli domovi i sve manji broj havarija koji prijavljuju korisnici Novosadske toplane rezultat su i remonta i modernizacije vrelvodne mreže tokom građevnikse sezone, koja će i ove godine nastupiti odmah nakon završetka grejne, kažu u ovom preduzeću.

0
18

I u prvom mesecu nove godine Novosadska toplana sa svih šest toplotnih izvora nesmetano isporučuje potrebnu količinu toplotne enregije za zagrevanje, odnosno održavanje optimalnih i prijatnih temperatura u zatvorenom.

Stoga će i nakon što se završi grejna sezona Toplana početi sa građevisnkom, odnosno nastavi sa radovima na daljem remontu, revitalizaciji i modernizaciji tehničkog sistema sa akcentom na vrelovodnoj mreži, kaže Ivana Stanimirović, PR JKP „Novosadska toplana“.

Stanimirović ističe i da je cilj Novosadske toplane da do poslednjeg dana grejne sezone korisnicam obezbedi najkvalitetniju moguću uslugu.

Ukoliko je reševanje problema u ingerenciji ovog preduzeća, objašnjava Stanimirović, reonski monter će u najkraćem vremenskom roku otići na teren, a ukoliko nije, korisnike će uputiti na nadležno preduzeće za rešavanje problema.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.