Brnabić: Zrenjaninci dobijaju zdravu vodu od sredine jula

VIDEO K9: Do sredine jula poteći će zdrava voda iz gradskog postrojenja za prečišćavanje u Zrenjaninu, rekla je predsednica Vlade Srbije juče tokom obilaska tog postrojenja.

153

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić posetila je grad Zrenjanin i tom prilikom je obišla postrojenje za prečiščavanje vode kako bi se na licu mesta uverila zbog čega kasni zvaničan početak rada fabrike vode.

Nakon obilaska održan je i sastanak kojem su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predstavnici kompanije ,,Gruppo Zillio’’ kao i zainteresovani građani. Premijerka je ovom prilikom istakla da je zdrava pijaća voda najvažniji problem ne samo građana Zrenjanina nego i čitave Vlade na čijem je čelu.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da problem zdrave pijaće vode u Zrenjaninu nije od juče. Napomenuo je da se ‘80-ih godina po tom pitanju nije ništa značajno radilo a voda za piće u Zrenjaninu zvanično je zabranjena za upotrebu 16.januara 2004.godine. Gradonačelnik je potom objasnio što se dešavalo u periodu od 2012.godine do danas.

Direktor firme “Sinertek”, Nenad Obradović, rekao je da je do probijanja rokova došlo zbog toga što dobavljači kasne sa isporukom dela opreme koja je tokom rada oštećena i da je i njima, kao investitoru, stalo da što pre počne da radi postrojenje za prečišćavanje vode.

Na sastanku je zaključeno da bi sredinom jula postrojenje za preradu vode trebalo da počne sa radom.

Usledilo bi ispitivanje kvaliteta vode, dobijanje dozvole za rad i skidanje zabrane za upotrebu pijaće vode, posle čega bi Zrenjaninci i zvanično imali zdravu vodu u svojim česmama. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.