Brnabić: Uzdržati se ubuduće od jednostranih poteza

Vlada Srbije pozdravila je odluku Vlade Hrvatske, da vrati cene inspekcijskog nadzora za voće i povrće sa 270 na 12 evra po biljnoj vrsti.

0
507

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je odluka hrvatskih organa o smanjenju cena u ekonomskom smislu jedino ispravna, jer su povećanjem cena i jednostranim odlukama štetu trpele sve zemlje regiona.

“Vraćanje cena na pređašnji nivo doprineće relaksaciji odnosa među državama u regionu”, istakla je premijerka Brnabić.

Brnabićeva je apelovala da se sve strane ubuduće uzdrže od jednostranih poteza, bez konsultacija i dogovora sa susedima.

“Tokom proteklih dana, potvrdili smo da se svi problemi i otvorena pitanja mogu rešiti dijalogom, na čemu Srbija uvek insistira, a posebno kada je reč o saradnji sa susedima”, rekla je Brnabićeva, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Nakon odluke hrvatskih vlasti o povećanju cena inspekcijskog nadzora za 22 puta, predsednica Vlade Ana Brnabić, na marginama Samita Američko-jadranske povelje, 2. avgusta u Podgorici, sastala se sa hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem, čime je inicirala razgovore o rešavanju ovog izuzetno važnog regionalnog pitanja. Nakon inicijalnog sastanka premijera Srbije i Hrvatske, sporno pitanje rešeno je u veoma kratkom roku, podseća se u saopštenju. (Agencije, RTS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.