Brnabić: Srbija neće priznati Kosovo

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za albansku televiziju "Oranews" da Srbija neće priznati jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost i dodala da dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine postoji i da će on uskoro biti nastavljen.

0
240

Brnabićeva je rekla da treba raditi na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i da treba nastaviti sa sprovođenjem dogovorenog Briselskim sporazumom.

 

“Srbija je uradila mnogo na ispunjavanju obaveza preuzetih tim sporazumom i očekujemo da to isto uradi i Priština posebno kada je reč o delu sporazuma koji se odnosi na život srpske zajednice”, rekla je Brnabićeva za albansku televiziju i dodala da se nada da će dijalog ubrzo biti nastavljen.

Premijerka Brnabić smatra da su odnosi između Srbije i Albanije bolji nego ikada pre, što je vrlo pozitivan znak, a zasluga je Aleksandra Vučića i Edija Rame.

Za takve odnose je zaslužno i “lično prijateljstvo” predsednika Srbije i premijera Albanije, izjavila je Brnabićeva za list Albanijan dejli njuz, na marginama neformalnog sastanka šefova vlada zemalja Zapadnog Balkana koji je održan u subotu u Draču.

“Oni su izgradili neku vrstu ličnog prijateljstva i to pokazuje koliko je važno da se sastajemo, jer je takvo prijateljstvo pretočeno u ekonomsku i društvenu agendu obe zemlje. Poseta albanskog premijera Edija Rame Srbiji i održani ekonomski poslovni forumi su u velikoj meri doprineli bilateralnoj saradnji”, rekla je Brnabićeva.

Predsednica Vlade Srbije je, takođe, podsetila da je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež više puta boravio u Albaniji radi razvijanja bilateralne ekonomske i trgovinske saradnje.

Brnabićeva je istakla da, kao novi premijer Srbije, namerava da nastavi bilateralnu saradnju dve zemlje i da “nadograđuje ono što je predsednik Vučić započeo sa premijerom Ramom”.

Govoreći o odnosu Beograda i Prištine, premijerka je rekla da je “dijalog uvek dobra stvar” i da je neophodno da se nastavi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.