Brnabić o štrajku glađu Maje Pavlović: Spremna sam da pomognem

VIDEO K9: Povodom štrajka glađu direktorke novosadskog TV Kanala 9 Maje Pavlović, da je spremna da pomogne i uvek i sa svakim razgovara gde god i kada god je potrebno, ako na taj način može da doprinese rešavanju problema.

612

Brnabić je izjavila da se, kao predsednica vlade, trudi da u okviru ovlašćenja koja joj daju Ustav i zakon, uvek kada je to moguće reaguje na svaku pritužbu građana.

“U vezi sa slučajem direktorke novosadskog TV Kanala 9 Maje Pavlović spremna sam da pomognem i razgovaram ali, koliko sam upoznata, njen zahtev je da sud donese presudu”, izjavila je sinoć Brnabićeva.

Premijerka Srbije je ukazala da, kako je navela, ni kao građanka, ni kao predstavnica izvršne vlasti ne sme i ne može da se meša u sudske odluke.

“Niti mogu da se mešam, niti mogu da zauzimam strane, iznosim mišljenje ili na bilo koji način utičem na ishod sudskog postupka, budući da je sudska vlast u potpunosti samostalna i nezavisna u svom radu. Jedino što mogu da uradim jeste to što može i gospođa Maja Pavlović: da se nadam da što pre dođe do okončanja tog postupka”, navela je u saopštenju predsednica Vlade Srbije.

Brnabić je izrazila nadu da će direktorka TV Kanala 9 Maja Pavlović prekinuti štrajk glađu i pozvala je da ne ugrožava svoje zdravlje.

Maja Pavlović štrajkuje glađu od 15. aprila, podsetimo, zbog nagomilanih problema koji su nastali nečinjenjem državnih i pravosudnih organa. Mogućnost rešenja tih problema vidi u razgovoru s predsednicama Vlade Srbije i Ustavnog suda kojima je uputila inicijativu za održavanje sastanka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.