Brnabić: Nadam se da Srbija neće morati da upotrebi vojsku

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas povodom najave formiranja kosovske vojske da se nada da Srbija neće morati da upotrebi svoju vojsku, ali da je i to jedna od opcija na stolu zato što se ne može gledati novo etničko čišćenje Srba.

260

Ona je kazala da je Srbija od kada je Aleksandar Vučić postao premijer Srbija ulagala u podizanje odbrambenih kapaciteta, jer su bili devastirani.

“Nadam se da nikada nećemo morati da upotrebimo svoju vojsku, ali je u to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu, jer ne možemo da gledamo novo etničko čišćenje i nove oluje iako Edi Rama na njih poziva”, kazala je Ana Brnabić novinarima u Vladi Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je rekao da Albanci planiraju da formiraju kosovsku vojsku 14. decembra.

Brnabić je negirala da Srbija krši CEFTA sporazum i dodala da je bila naivna kada se uzdala u albanskog premijera Edija Ramu da će opomenuti ili pozvati Prištinu da se urazumi po pitanju uvođenja taksi na robu iz Srbije i BiH.

Predsednica vlade je rekla da su potezi Prištine “politika 19. veka” i da Beograd i Priština imaju različite vizije prioriteta. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.