Briga o zdravlju sportista

VIDEO K9: Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta više od 60 godina brine prvenstveno o zdravlju sportista, ali i onih koji to žele da postanu.

0
633

Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta bavi se mnoštvom delatnosti u cilju zdravstvene zaštite sportista, dece i mladih, kao i pravilnog usmeravanja dece u sport.

“Ono što su osnovne delatnosti našeg Zavoda je dijagnostika treniranosti sportista, stručno osposobljavanje trenera u sportu, sportsko-medicinski pregledi, imamo predivno omladinsko naselje Letenka. Veoma važnu aktivnost imamo, a to je nadzor nad stručnim radom, a to je obilazak sportskih klubova gde pratimo kvalitet rada sa našom decom, gde pratimo sve ono što Zakon nalaže. Izdavačka delatnost, gde smo veoma aktivni i imamo svoj časopis koji svake godine pokazuje sve ono što je najsavremenije, najveća dostignuća u sportu i kao naša zadnja delatnost, a to je naučnoistraživački rad”, rekao je dr Danijel Župić, direktor Pokrajinskog zavoda za sport i med. sporta.

U sportskom takmičenju može učestvuje sportista kojem je u periodu od 6 meseci pre takmičenja izvršen medicinski pregled, a sam pregled, koji obuhvata nekoliko segmenata – biohemijsku laboratoriju, merenje telesne kompozicije i pregled lekara specijaliste sportske medicine, moguće je obaviti u Zavodu.

“Naša težnja, a u stvari i želja jeste da budemo prepoznati. Toliko imamo pacijenata, toliko sportista, koji bukvalno dolaze da ne možemo da postignemo, međutim zdravstveni fond nas ne prepoznaje, tako da imamo izuzetne poteškoće sa naplatom. Međutim Pokrajinska vlada nije dozvolila da obustavimo rad, da ne bi pregledali našu decu tako da imamo maksimalnu podršku da će nam na neki način pomoći u svemu tome da istrajemo i da možemo našoj deci da pružimo vrhunske preglede, vrhunska testiranja”, naveo je dr Župić.

Župić je najavio da će Pokrajinkski zavod za sport i medicinu sporta uskoro dobiti i terapeutski blok gde će sportistima biti pružana vrhunska usluga nakon povrede i operativnog lečenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.