Briga o bezbednosti hrane

VIDEO K9: Zdravlje ulazi na usta, a ko brine o zdravstvenoj ispravnosti hrane koju unosimo u organizam u našem Otvorenom ekranu govorila je profesorka doktorka Milka Popović, specijalista za higijenu Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

0
22

Zdravlje potrošača je primarni cilj regulative koja postoji u našoj zemlji i koja je u najvećoj meri usaglašena sa evropskom regulativom, kaže dr Milka Popović, specijalista za higijenu Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Prednost Instituta je, prema njenim rečima, njegova koordinativna uloga na nivou pokrajine, s obzirom da on u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo realizuje i programe javnog zdravlja koji imaju ulogu da objedine i ujednače metodologiju svih zavoda za javno zdravlje na teritoriji Vojvodine.

Ona je podsetila da IZJZV sarađuje sa sanitarnom inspekcijom, delujući kao produžena ruka u njihovim aktivnostima.

Popović je dodala da visokostručni kadar IZJZV učestvuje u radu više tela Ministarstva zdravlja koja donose propise o zdravstvenoj ispravnosti hrane i drugih proizvoda.

Zakon o bezbednosti hrane koji je na snazi poslednjih desetak godina, zaključila je Popović, ima dugačiji pristup u odnosu na ranije zakone, i on je primorao proizvođače hrane da u određenom, dužem vremenskom periodu prilagode osnovnim načelima koja su zapisana u tom zakonu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.