Brazilske zlatne pločice na Batrovcima

VIDEO K9: Carinici su na terminalu graničnog prelaza Batrovci zaplenili preko 760 flašica sa pločicama brazilske zlatne prašine, čija je vrednost procenjena na skoro 6.000 evra, saopšteno je iz Uprave carina. Prekršaj je otkriven na ulazu u Srbiju tokom kontrole kamiona bugarskih registarskih oznaka.

0
460

Kamion bugarske registracije bio je natovaren u Barseloni različitom uredno prijavljenom robom namenjenoj našem tržištu.

Uredno prijavljeni elektrogeneratori, laboratorijska oprema, dodaci ishrani, repromaterijal za tekstilnu industriju, obuća, rasvetna tela, nameštaj bili su zapečaćeni hrvatskim carinskim obeležjima.

Detaljnom kontrolom tovarnog prostora, pored prijavljene robe, pronađene su i dve kartonske kutije sa 767 staklenih flašica, svaka uvijena u stari novinski papir. Na papirnoj etiketi koncem pričvršenoj za zatvarač svake flašice piše da je sadržina sertifikovana kao „brazilska zlatna prašina“.

Vozač kamiona, bugarski državljanin, u svojoj izjavi je rekao da jeste prisustvovao utovaru, ali da nije proveravao sadržinu svake kutije, kao i da je po otkrivanju prekršaja kontaktirao svoje poslodavce i da je dobio objašnjenje da se radi o kozmetičkom proizvodu za zatezanje lica.

Sporna pošiljka je privremeno zadržana dok se ne okonča prekršajni postupak pokrenut pred nadležnim sudom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.