BRAVO za humanost Novosađana. Sutra polazak u 10h!

Novosađani su se i ovaj put pokazali kao humani i ljudi velikog srca. Nakon apela nadležnih veoma brzo su se angažovali. Pola sata posle ponoći stizale su informacije o prikupljenoj pomoći. Osim toga, u isto doba javili su se i naši sugrađani koji još uvek pakuju džakove sa peskom. 

483

 

 

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

 

Inače, novosađani prikupljaju pomoć na više lokacija, a jedna od njih je Medicinski fakultet. Ugroženom stanovništvu su najpotrebniji hrana, voda, ćebad, odeća, obuća, peškiri, sredstva za ličnu higijenu, jastuci, posteljina…

Svaki vid pomoci je dobrodošao.Pomoć možete donositi svakim danom, uključujući i vikend, u veliku studentsku prostoriju na Medicinskom fakultetu od 7h do 22h. Sva prikupljena sredstva će biti dostavljena u centre gde su ugrožene osobe smeštene.

 

Novosađani koji su pozvali građane da se jave kao dobrovoljci i okupili pri tome preko 1.300 građana  sada poziva prevoznike da se jave ako su u mogućnosti da sutra u 10 časova na keju, između Varadinskog mosta i Montažnog-demontažnog mosta dođu sa autobusima kako bi prevezli dobrovoljce do Šapca ili nekog od drugih naselja u skladu sa preporukom štaba za odbranu od poplava, pošto Novi Sad nije u mogućnosti da trenutno obezbedi prevoz za sve dobrovoljce.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.