Bramerc demantovao Branislava Dukića

Glavni tužilac haškog tribunala Serž Bramerc demantovao je izjavu predsednika Saveza logoraša RS Branislava Dukića koji je novinarima rekao da će u narednih šest meseci biti podignute optužnice za ratne zločine nad Srbima.

0
679

Glavni tužilac smatra da je veoma razočaravajuće da se nakon veoma konstruktivnog sastanka šire takve dezinformacije, rečeno je portalu Avaza u Bramercovom kabinetu.

Njegovo je razočaranje, kako se navodi, tim veće jer ih je ovaj put zamolio da tačno izveste o razgovoru. Naveli su i da Bramerc tokom sastanka nije spomenuo nijedno ime.

Dukić je izjavio novinarima da je na jučerašnjem sastanku u Sarajevu sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Bramertzom rečeno da će u narednih šest meseci biti podignute optužnice za ratne zločine nad Srbima.

Kako su prenele banjalučke Nezavisne novine, Dukić je rekao da će optužnice biti protiv glavnih osumnjičenih za Sijekovac, Derventu, Brod, Mrkonjić Grad, Dobrovoljačku, Tuzlansku kolonu, te 13 krajiških opština.

Između ostalog, naveo je i da je prisutnima na tom sastanku rečeno da će se uskoro pred sudom naći i bivši komandant Petog korpusa Armije BiH Atif Dudaković. (Agencije, RTS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.