Božićne čestitke građanima

VIDEO K9: Božićne praznike su predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i vernicima uputili najviši državni, pokrajinski i gradski zvaničnici.

439

Čestitke patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, uputio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

„U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime, svim vernicima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru, čestitam najradosniji hrišćanski praznik. Dan Hristovog rođenja nas uvek podseća da su uzajamno poštovanje, solidarnost, tolerancija i zajedništvo temeljne vrednosti na kojima moramo graditi budućnost. Želim vam da Badnje veče i Božić provedete u miru, ljubavi i zdravlju sa porodicom i prijateljima. Mir Božji, Hristos se rodi!“ poručio je Mirović.

Božić je vernicima koji veliki hrišćanski praznik obeležavaju prema julijanskom kalendaru čestitao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Neka nas praznični dani koji su pred nama podsete na najveće ljudske vrednosti, ljubav, praštanje i toleranciju i da nam te vrednosti ispune život. Simbolika Božića je priča o ljudskoj dobroti, o saosećanju i nesebičnosti. Želim da najradosniji hrišćanski praznik proslavimo u miru i dobrom raspoloženju u krugu porodice, sa novom nadom i verom da uvek možemo biti bolji,” kazao je Vučević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.