Božićna pijaca za Sigurnu žensku kuću

VIDEO K9: Na Trgu slobode u Novom Sadu će sledeće nedelje biti održana Humanitarna božićna pijaca „Pokloni osmeh“ sa koje će sva prikupljena sredstva biti donirana Sigurnoj ženskoj kući u Novom Sadu.

0
65

Po ugledu na na božićne pijace u nemačkim i austrijskim gradovima, sličan događaj biće organizovan i u Novom Sadu, a glavni cilj biće prikupljanje finansijskih sredstava za Sigurnu žensku kuću, prodajom kuvanog vina, punča, čaja i božićnih kolača.

Ovu akciju organizuje Alumni klub Fondacije dr Zoran Đinđić, koji je prvu božićnu pijacu ovog tipa održao u decembru 2011, kada su prikupljena sredstva donirana Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

Fondcija je potom na ovaj način pomogla Dom za duševno obolela lica „Čurug“, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), Savez slepih Vojvodine, Svratište za decu i mlade u Novom Sadu i Udruženje za dečiju i cerebralnu paralizu Južnobačkog okruga “Sunce” u Novom Sadu.

Sva sredstva su bila donirana u vidu konkretne opreme kupljene u dogovoru sa ustanovom kojoj su namenjena.

Humanitarna akcija Božićna pijaca „Pokloni osmeh“ biće održana od petka 23. do nedelje 25. decembra na Trgu slobode, u okviru manifestacije „Novosadski Zimzolend“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.