Botanička bašta u podgrađu

VIDEO K9: Novi sad će dobiti svoju Botaničku baštu koja će biti izgrađena u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Savet za zaštitu životna sredine prihvatio je danas odluku o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu grada i upitio ga na usvajanje odbornicima Skupštine Novog Sada.

0
35

Predlog odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Grada Novog Sada putem izgradnje objekta javne namene od posebnog značaja za Grad – Botaničke bašte , prihvatili su danas članovi Saveta za zaštitu životne sredine.

Botanička bašta će, prema ovom predlogu, biti izgrađena na površini od 4,21 hektara.

U obrazloženju Predloga odluke je navedeno da Botanička bašta treba da ima ulogu očuvanja genofonda, da služi kao baza za istraživanja i da omogući stručnu saradnju sa drugim institucijama u zemlji i inostranstvu.

Dalje se navodi da, kao komplementarni sadržaj u kulturnom i turističkom smislu, dobro upotpunjuje opštu ponudu Petrovaradinske tvrđave, a svojim izgledom i zelenim površinama će služiti za estetsko uživanje, odmor i rekreaciju.

Na sednici Saveta je prihvaćen i Predlog odluke o Programu investicionih aktivnosti na zbrinjavanju i tretmanu zelenih ostataka sa javnih zelenih površina na teritoriji Grada  za 2021. godinu JKP „Gradsko zelenilo“.

Konačnu reč o ovim predlozima daće odbornici u sredu na sednici Skupštine Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.