Boško Vučurević novi direktor Privredne komore Vojvodine

VIDEO K9: Boško Vučurević izabran je na današnjoj sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine za novog predsednika. Skupštini se obratio stari predsednik, ali je i novoizabrani izneo svoja očekivanja i obećanja.

5263

Jednoglasnom odlukom skupština Privredne komore Vojvodine izabrala je novog predsednika Komore, a na to mesto izabran je čovek sa dugogodišnjim iskustvom u privredi.

“UO je jednoglasno podržao da se za novog predsednika PKV, sa mandatom koji je ograničen zbog izbora koji su po zakonu obavezni u toku sledeće godine, izabere gospodin Boško Vučurević koji ispunjava apsolutno sve formalne uslove i ima radno iskustvo u privredi koje obećava da je sposoban i spreman da se maksimalno angažuje u pravcu jačanja PKV”, istakao je Ratko Filipović, bivši predsednik PKV.

Skupština Privredne komore zahvalila se dosadašnjem predsedniku Ratku Filipoviću na svemu što je učinio za Privrednu komoru Vojvodine. Skupštini se obratio i novoizabrani predsednik, koji je naveo da je najveći deo svoje karijere proveo u energetskom sektoru, a kako je rekao, radio je i za neke od stranih kompanija, te ima dosta kontakata sa stranim privrednicima.

“Mogu da vam obećam i da kažem da ću ja, s obzirom na moje iskustvo, sigurno uneti novu energiju koju sam stekao tokom karijere, tokom koje sam stekao dobre rezultate i da mi je želja da ova naša Privredna komora Vojvodine bude mesto okupljanja privrednika, odnosno centar zbivanja u našoj privredi i to ne zato što moramo, nego jednostavno zato što treba da napravimo takav ambijent da privrednici osete svoj interes i da na bazi interesa svojom stručnošću i svojim angažovanjem da im omogućimo da se što više takvih događaja ovde dešava”, rekao je Vučurević.

Kako naveo, njegov zadatak je da, osim osnovnih aktivnosti komore, ima što bolji odnos sa
Pokrajinskom vladom u cilju ekonomskog razvoja, s obzirom da su u Pokrajinskoj vladi naveli da budžet za narednu godinu posebno tretira ekonomski razvoj, što podrazumeva razvoj privrede.

“Mi hoćemo da budemo, na čelu sa mnom, jedna karika u tom lancu ostvarivanja budžeta i da pomognemo maksimalno u toj sinergiji privrede, samouprave i vlade pokrajine. Planiramo da napravimo jedan, mislim da će se to realizovati, da napravimo jedan sporazum sa Vladom Vojvodine kojim ćemo tačno definisati, pored onih naših tekućih aktivnosti, da ćemo vrlo brzo imati sastanak sa premijerom gde ćemo da tačno definišemo šta oni očekuju od nas, a šta mi treba tačno da uradimo, a sve u cilju ekonomskog razvoja i prosperiteta”, kazao je novi predsednik Privredne komore Vojvodine.

On je još dodao i da će PKV nastaviti saradnju sa Privrednom komorom Srbije, navodeći da ga ta saradnja očekuje kao “vruć krompir”, jer borba između Novog Sada i Beograda je stalna. Naveo je i da planira skoriji sastanak sa predsednikom PKS kako bi postigli bolju saradnju i smanjili animozitet između dveju komora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.