Borove sadnice za Dom u Futogu

VIDEO K9: U dvorištu Doma za penzionere i stara lica u Futogu Gerontološkog centra Novi Sad danas su posađene sadnice crnog bora u okviru projekta Zelena nedelja u Vojvodini.

135

Ukupno 30 sadnica crnog bora zasađeno je u Domu za penzionere i stara lica u Futogu u okviru akcije “Nedelja za čistiju Vojvodinu”, a na zadovoljstvo korisnika, ističu u ovoj ustanovi.

“Akcija, kao što ste rekli Nedelja za zeleniju Vojvodinu je organizovana ispred Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, te su nam oni dali 30 sadnica kako bismo oplemenili naše dvorište”, rekla je Anđela Kostić, upravnica Doma u Futogu.

Vitalniji i fizički spremniji korisnici usluga ovog Doma, kako je kazala, inače se bave baštovanstvom u slobodno vreme i na ja način, uz pomoć stalno angažovanog baštovana, korisno provode svoje vreme u bašti.

“Korisnici su veoma zadovoljni. Zapravo kada god se organizuje neka akcija ovoga tipa oni se rado odazovu i participiraju u samoj sadnji i organizaciji. Oni su inače angažovani u radno okupacionoj terapiji i u drugim uslugama koje im pružamo i organizujemo u Domu na svakodnevnom nivou”, kazala je Kostić.

Korisnici Doma bili su i ovom prilikom motivisani da učestvuju u akciji.

Zelena nedelja u Vojvodini ustanovljena je na osnovu Deklaracije o zaštiti životne sredine, koju je, na predlog Pokrajinske vlade, usvojila Skupština Vojvodine, a trajaće do 6. decembra do kada je planirano da na zelenim površinama oko javnih ustanova u celoj pokrajini bude posađeno 10.000 novih sadnica topole, breze, crnog bora, katalpe i hrasta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.