Boro Drljača: Šta je pesnik hteo da kaže?

VIDEO K9: Pevač Boro Drljača je izjavio da je nakada narodna pesma imala poruku, a publika je verovala pesmi i njenom izvođaču.

0
137

Naš narodni melos, pesma i muzika, izdižu se svojim najdirektnijim saopštavanjem emocija iznad svih drugih oblasti umetnosti.

Nema umetnosti ni umetničkog “izraza” koji bi nam toliko golo i razotkriveno saopštavao nečiju osećajnost i duševnost, kao što to može da učini muzika.

Kako posle decenija bavljenja estradom ocenjuje današnju osećajnost u narodnoj pesmi i koliko emocija ima u izvođenju pesama koje su nastale šezdesetih i sedamdesetih godina u odnosu na današnju narodnu muziku, bilo je pitanje na koje je odgovor dao pevač Boro Drljača.

Inače, sedamdesete godine prošlog veka su na muzičku scenu lansirale izvođače kao što su Lepa Lukić, Dragan Živković Tozovac, Toma Zdravković i drugi.

Narodna muzika je tada preuzimala i jednostavnije muzičke forme u odnosu na izvornu narodnu muziku, a izvođači su svojim izvođenjima postizali i vredne umetničke domete. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.