Boris Dumnić izabran za v. d. dekana Fakulteta tehničkih nauka

  Boris Dumnić izabran je za vršioca dužnosti dekana Fakulteta tehničkih nauka, odlučeno je na sednici Saveta fakulteta.

  0
  56

  Do izbora Dumnića za v. d. dekana došlo je nakon što je dosadašnji dekan Srđan Kolaković podneo ostavku na tu funkciju iz ličnih razloga, piše portal 021.rs.

  Dumnić je za ovaj portal rekao da je sve proteklo u korektnoj atmosferi i da je sada obezbeđen kontinuitet u funkcionisanju jednog od najvećih fakulteta u državi.

  “Kada je reč o narednim koracima, što se tiče rukovodstva, mi svakako ulazimo u redovan izborni ciklus. Na proleće nas očekuju redovni izbori, jer su mandati dekana i prodekana ograničeni do kraja septembra 2024. godine”, navodi Dumnić.

  Dodaje da redovna nastava na fakultetu počinje u ponedeljak.

  “Jako je važno to što nam nastavni proces počinje u ponedeljak i ovom prilikom bih pozvao sve studente i nastavnike da aktivno krenemo u izvođenje nastave, jer to je ono što predstavlja suštinu i jednu od osnovnih delatnosti svakog fakulteta. Prethodnih godina imali smo kovid, suočili smo se sa različitim izazovima koji su iza nas, te iz tog razloga je potrebno da izvođenje nastave bude što redovnije. U subotu će biti organizovan prijem brucoša, koji će početi u 18 časova, i to će biti lepa prilika da pozdravimo sve one koji su upisali prvu godinu na našem fakultetu, ali ujedno i da se oni upoznaju sa nastavnicima, te rukovodiocima departmana”, kaže Dumnić.

  Boris Dumnić je 2003. godine diplomirao na Fakultetu tehničkih nauka, na Odseku za elektroniku i računarstvo. 

  Ubrzo je i zaposlen na FTN-u kao asistent pripravnik na Katedri za energetsku elektroniku i pretvarače. 

  Akademsku karijeru je gradio na FTN-u, gde je nakon diplomiranja upisao postdiplomske studije. 

  Magistarski rad odbranio je 2007. godine, a doktorat 2014. 

  Od 2018. godine, Dumnić je šef katedre za energetsku elektroniku i pretvarače, dok je 2020. izabran za prodekana za finansije i razvoj.

  (021.rs)

  FOTO/Fakultet tehnički nauka

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.