“BORINI POZORIŠNI DANI” 33. PO REDU SLEDEĆE NEDELJE U VRANJU

915

“Borini pozorišni dani”  33. po redu, pod nazivom “Izgubljeni u vremenu” održaće se od 21. do 25. oktobra u Vranju.

Festival se, kao i prošle godine umesto u pozorištu održava na alternativnoj scen Doma vojske zbog čege će i predstave biti malog formata. I ove godine festival će biti revijalnog karaktera, pišu “Večerenje novosti”.

– Festival će otvoriti predstava “Mali bračni zločini”, Narodnog pozorišta u Beogradu. Drugog dana festivala glumci narodnog pozorišta u Somboru izvešće predstavu “Čarobnjak”, dok će trećeg dana glumci domaćini izvesti predstavu “Slučajna smrt jednog pritvorenika”. Festival zatvara “Čorba od kanarinca” beogradskog Zvezdara teatra – kaže Radmila Đorđević, direktorka vranjskog teatra.

Ovogodišnju manifestaciju karakteriše i bogat prateći program u vidu izložbi “Velikani srpskog glumišta na poštanskim markama”, promocija knjige “Njegoš i pozorište” i razgovor sa glumicom Minom Lazarević.

Prvi put u istoriji festivala vranjski teatar neće izvesti premijeru, zbog nedostataka novca i prostora u kome bi se predstava spremala i igrala.

– Zaista bi bilo neumesno ulagati novac u predstavu koja nema gde da se igra, u trenutku kada se vodi akcija prikupljanja sredstava za izgradnju zgrade pozorišta – objašnjava direktorka Đorđević.

Prema rečima zamenice gradonačelnika Vranja Bojane Veličkov iz gradskog budžeta za organizaciju festivala neće biti izdvajan novac, jer je generalni pokrovitelj Ministarstvo kulture, koje je izdvojilo milion i po dinara, prenose “Novosti”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.