Bori se kao žena!

VIDEO K9: Novosađanke su 5. i 6. februara imale priliku za besplatne mamografske preglede koje su, povodom Svеtskog dana borbе protiv raka, u našem gradu organizovali Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, Klinički centar Vojvodine i portal Gradske info.

0
39

Na Trgu slobode u Novom Sadu juče i danas je bio postavljen mamograf za besplatan preventivni pregled namenjen ženama starijim od 40 godina koje nisu u programu praćеnja promеna na dojkama ili im je vreme za novu kontrolu.

Povod je Svеtski dan borbе protiv raka, a redove smo zabeležili već u jutarnjim časovima.

U ovom slučaju vreme je život, rekla je prof. dr Dijana Nićiforović iz Centra za radiologiju KCV, i naglasila potrebu da se rak dojke otkrije u najranijoj fazi bolesti.

Žene su ove preglede mogle obaviti uz ličnu kartu ili pasoš, odziv je bio iznenađujuće veliki, a među pregledanim sugrađankama nije bio veliki broj onih kod kojih su upućene na dalje preglede i dijagnostiku.

Ukoliko ne postoji neki jak razlog za to, mamografiju je, kako je navela, dovoljno uraditi jednom u dve godine, a između dva pregleda ultrazvuk, kako bi se postigla potpuna preventivna kontrola zdravlja dojki.POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.