Borba za uređeniji Petrovaradin

VIDEO K9: Petrovaradinu nedostaje mnogo toga, a neke od gorućih potreba su bolja bezbednost dece na saobraćajnicama i uređenje Gradića i Podgrađa, rekli su članovi Centra Petrovaradin u emisiji Otvoreni ekran.

555

Prva sreda u mesecu je termin u kojem građani dostavljaju svoje predloge i predstavke za to određenoj gradskoj Komisiji. Spisak koji su ovaj put dostavili sugrađani iz Petrovaradina bio je poduži.

Na prvom mestu je vrtić u Ulici Jože Vlahovića, kojem nedostaju materijali za edukaciju i igračke, ali i ležeći policajci ispred objekta čije postavljanje, kako kažu, uzalud traže već duže od godinu dana. A, bezbednost najmlađih ugrožena je, kažu u Centru Petrovaradin, i na drugim lokacijama.

“Prelaz puta do male škole, kod obdaništa, ali i na glavnoj ulici. Tamo svako malo neko strada. Odgovor je uvek bio ‘ne može, u pitanju je magistralni put, čekamo obilaznicu’. A obilaznicu ne znam kada i da li ćemo ikad dočekati”, rekla je Mira Mirković iz ovog Centra.

U Centru Petrovaradin podsećaju da ovoj mesnoj zajednici nedostaju i trotoari, adekvatno osvetlenje, biciklističke staze, kanalizacija u Sadovima i još dosta toga, a poseban problem je i Ulica Račkog.

Gradić, Podgrađe i Tvrđava su zaštićeni kao kulturna dobra i nalaze se pod zaštitom države. To, međutim, stvara velike probleme ljudima koji tamo žive, jer su objekti izloženi propadanju i neiskorišteni, ističu Centru Petrovaradin.

“Mi imamo Podgrađe, tvrđavu, to da je u Austriji ili Nemačkoj, to bi cvetalo. Jedan Minhen može od festivala piva da zaradi milijardu, a mi nemožemo da iskoristimo ovo što nam je pod nosom”, smatra Svetislav Mirković.

Na listi predloga Centra Petrovaradin upućenoj Komisiji za predloge i predstavke građana, između ostalog se nalazi i uređenje plaže Oficirac, izjednačenje cene karte za Bukovac sa Petrovaradinom, kao i trotoar i javana rasveta na putu do bukovca, koja je, kako ističu, više nego neophodna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.