Borba za pravo na starost

VIDEO K9: Pokrajinski zaštitnik građana se već duže vreme zalaže za ustanovljenje posebnog ljudskog prava, prava na starost, kojjem se, posebno u ovom trenutku, mora posvetiti posebna pažnja, rekao je dr Zoran Pavlović u našoj emisiji Otvoreni ekran.

0
12

O nasilju nad starim osobama malo se govori što je uobičajeno o temama koje su nedovoljno poznate i nedovoljno prepoznate u društvu, jer o tome nema dovoljno elemenata za razgovor, rekao je pokrajinski zaštitnik građana Zoran Pavlović i dodao da je temu nasilja nad starim osobama neophodno otvoriti u ovom trenutku.

Pravo pitanje je, prema njegovim rečima, koliko je umesno koristiti floskule “zlatna jesen” ili “zlatno doba” i da li to na neki način možemo da popravimo.

Stanovništvo u Srbiji se, među evropskim zemljama, a prema mišljenju demografa, smatra među najstarijom populacijom, naveo je Pavlović.

Kao društvo moramo da podržimo mere koje doprinose većem priraštaju stanovništva, ali sa druge strane ne smemo zaboraviti naše najstarije sugrađane jer samo na taj način možemo imati pravo da razgovaramo o temama kao što su dostojanstvena starost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.