Borba za krov nad glavom

VIDEO K9: Prva sreda u mesecu u zgradi Skpštune Novog Sada rezervisana je za predstavke i predloge sugrađana. Članovima Komisije obratila se i meštanka Kisača koja se već deceniju i po bori za krov nad glavom.

0
24

Po već ustaljenoj praksi, svake prve srede u mesecu, sugrađani imaju priliku da se lično obrate članovima Komisije za predstavke i predloge Skupštine Novog Sada i zatraže pomoć u rešavanju svojih problema od odgovarajućih gradskih službi. Za sada, kažu u Komisiji, odziv građana kao i broj prigovora putem mejlova i pošte nije velik, najverovatnije zbog epidmiološke situacije.

Zuzana Filko iz Kisača se već 14 godina bori za dostojan krov nad glavom. Naime, od 2020. godine stanovnici Kisača su pretrpeli nekoliko poplava izazvanih padavinama, koje su nanele veliku materijalnu štetu njihovim kućama.

Bivša gradska vlast je dodelila žiteljima materijal za sanaciju kuća ali, kako kaže Filko, to je bilo nedovoljno.

Filko se, kako kaže, do sada obraćala brojnim institucijama i medijima kako bi rešila svoj problem, ali ni nakon 14 godina njene žalbe i molbe nisu urodile plodom jer i dalje, kako kaže, ona i kćerka žive u poduprtoj i raspadnutoj kući koju nisu u mogućnosti da je saniraju.

Predsednica Komisije je predložila, a članice i članovi jednoglasno prihvatili predlog, da u ovom slučaju upute dopis Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, kako bi se pronašlo najbolje rešenje za pružanje neophodne pomoći ovoj žiteljki Kisača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.