Borba za 21. vek u Velikom ritu

VIDEO K9: Nakon asfaltiranja ulica u Velikom ritu, sugrađani iz ovog dela Novog Sada nadaju se da bi mogli da reše i ostale decenijske probleme i dobiju mogućnost da žive kao i svi ostali u 21. veku.

0
13

Sugrađani novosadskog Velikog rita zahvalni su Gradskoj upravi i Nacionalnom savetu Roma što su brojne ulice u ovom naselju konačno asfaltirane, očišćene i uređene.

Meštani ovog novosadskog naselja sada su angažovani da dobiju pomoć u rešavanju ostalih problema kako bi dobili dostojne uslove za život, a među prioritetnim su, kaže Petar Banjaš predsednik Bačkih Roma u naselju Veliki rit, mogućnost legalizacije objekata, stabilno snabdevanje električnom energijom umesto, kako je naveo, ove socijalne struje koju trenutno čas imaju čas nemaju, vodovod i kanalizacija.

Naselje jeste izgrađeno na gradskom zemljištu, ali su stambeni objekti od čvrstog materijala zbog čega se prvenstveno i obraćaju za pomoć Gradskoj upravi.

Meštani Velikog rita u 21. veku trebali bi da imaju uslove za život kao i njihove komšije u ostalim delovima Novog Sada, smatra Banjaš i dodaje da veliki broj Roma odlazi upravo zbog ovakve situacije.

Banjaš je izrazio nadu da će grad imati sluha za njihove potrebe i probleme i, u saradnji sa Nacionalnim savetom Roma i, eventualno, višim nivoima vlasti, uspeti da im izađe u susret u njihovom rešavanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.