Borba protiv požara na severu Evije

VIDEO K9: U Grčkoj i dalje bukte požari, a srpski vatrogasci i pripadnici Helikopterske jedinice na Eviji nastavljaju borbu protiv vatrene stihije.

0
27

Helikopterske jedinice MUP-a Srbije sa svojim grčkim kolegama nastavljaju borbu protiv vatrene stihije na ostrvu Evia gde su samo tokom jučerašnjeg dana u dva navrata u 44 naleta izbacili 48 tona vode u rejonima mesta Elinika i Atalanti.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije već treći dan su angažovani danonoćno na gašenju požara na severnom delu ovog ostrva.

Vatrogasci-spasioci nastavili su rad na lokalizaciji požara u selu Avgarija u severnom delu Evije. Sa terenskim vozilima opremljenim pumpama visokog pritiska i vodom juče su nekoliko puta intervenisali na gašenju manjih požara u obruču zone zaštite i time držali pod kontrolom požarnu liniju u dužini od preko tri kilometra, čime je sprečeno širenje vatre na hiljade hektara šumskih kompleksa i sela u okolini.

Srpski vatrogasci su juče tokom dana u nekoliko navrata pritekli u pomoć grčkim kolegama koji štite dve susedne zone i pomogli u gašenju otvorenog plamena, dok su noćas obilazili teren i povremeno reagovali na opožarenim površinama, kako bi liniju požara držali pod kontrolom, saopšteno je iz MUP-a.

O zdravlju naših vatrogasaca sve vreme brine medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.