Bolje gram prevencije, nego kilogram leka

VIDEO K9: Dom zdravlja Novi Sad po treći put je uz građane na Štrand Summer Festu. Sugrađani su danas na platou ispod Mosta slobode mogli sa stručnjacima da razgovaraju o svom zdravlju i dobiju korisne savete.

1
481

Posetioci Štranda mogli su da provere nivo šećera u krvi, izmere krvni pritisak i posavetuju se stručnjacima iz Savetovališta za mlade, Centra za prevenciju, Službe patronaže i Službe zdravstvene zaštite dece i žena.

“Sve podatke koje dobiju ovde, oni mogu odneti svom izabranom lekaru i u slučaju da imaju neki zdravstveni problem njihov lekar će to dalje observirati. Tu je naravno naša pedijatrijska služba i škola za trudnice. Tu smo za sve buduće roditelje, dakle ne samo za mame, nego škola za trudnice se obraća i mamama i tatama, ne želimo da izdvajamo samo mame. Veliki broj trudnica je dolazio ovde i interesovao se na koji način mogu doći do škole za trudnice i zbog čega je škola za trudnice brend Doma zdravlja Novi Sad”, rekla je 
Zorka Baković, PR Doma zdravlja Novi Sad.

Takođe na Štrandu je bila prisutna i Služba patronaže sa ciljem da podseti da je dojenje najbolji i najzdraviji način na koji se može hraniti beba.

Mladima su na raspolaganju bili stručnjaci iz Savetovališta za mlade, od kojih su mogli da dobiju korisne informacije o unapređenju reproduktivnog zdravlja, ali i prevenciji bolesti zavisnosti, među kojima su narkotici, alkohol, kockanje i internet.

“Dom zdravlja uvek učestvuje na javnim manifestacijama, gde smatramo da ćemo biti mnogo bliži našim građanima. Mi ne želimo da sedimo samo u ordinacijama i čekamo da dođu građani. Mi želimo da se bavimo preventivom, idemo uvek onom poznatom maksimom “bolje gram prevencije, nego kilogram leka”, zato smatramo da je jako važno da sa ljudima razgovaramo ovako kada su opušteni, sada u vreme leta, kada su svi na odmoru”, navela je Baković.

Da postoji veliko interesovanje da se građani na pravi način informišu o očuvanju zdravlja, pokazatelj je veliki odziv na ovakve akcije, dodala je Baković.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.