Bolja saradnja sa Kinom

VIDEO K9: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine i delegaciju kineskih privrednika koji su zainteresovani da započnu ili pošire svoje poslovanje u Srbiji i Vojvodini.

0
369

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang i predsednik Pokrajinske vlade se u razgovoru saglasili da čvrste temelje koji su postavljeni u odnosima između Kine i Srbije, kao i Vojvodine i kineskih provincija, treba iskoristiti za dalje jačanje saradnje u oblastima privrede, saobraćajne infrastrukture, energetike, poljoprivrede, kao i univerzitetske saradnje.

U razgovoru je iskazano obostrano zadovoljstvo zbog uspostavljene saradnje i prijateljstva NR Kine i Republike Srbije na najvišem državnom nivou, koja je otvorila mogućnost za realizaciju brojnih konkretnih projekata. Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović naveo je da su među najznačajnijim zajedničkim projektima svakako oni u oblasti saobraćajne infrastrukture, jer kineske kompanije već grade nekoliko važnih saobraćajnica u Srbiji.

U razgovoru je posebno istaknuto da Pokrajinska vlada sa resornim sekretarijatom pruža punu podršku ideji o formiranju zajedničkog naučnog instituta Kine i Srbije, u okviru Univerziteta u Novom Sadu.

Ambasador Mančang je naglasio da NR Kina želi dalje da razvija i ojača konkretnu saradnju sa Srbijom i AP Vojvodinom, posebno u oblasti poljoprivrede, jer, kako je naveo, poljoprivredni proizvodi iz naše zemlje imaju svoje mesto na kineskom tržištu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.