Bolja povezanost grada biciklističkim stazama

VIDEO K9: U ovoj godini planirana su sredstva u budžetu grada za rekonstrukciju i proširenje Sentandrejskog mosta, poznatijeg kao Klisanski most. Ovaj most inače je u veoma lošem stanju već godinama, a popravku i proširenje mosta pozdravljaju i bicklisti, navodeći da već duže vreme apeluju na grad da obezbedi bolju povezanost grada sa prigradskim naseljima biciklističkim stazama.

0
1651

Na rekonstrukciju ovog devastiranog mosta se čeka već nekoliko godina jer je evidentno da nije siguran za saobraćaj.

S obzirom na rast broja biciklista u gradu i činjenicu da oni ne mogu ovim prevoznim sredstvom preko svih mostova, izgradnja biciklističkih staza u okviru Klisanskog mosta bila bi veoma značajna, kaže Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative, dodajući da nije sjajna situacija ni sa drugim mostovima u gradu.

“Međutim, ono što je možda najbitnije jeste Most slobode koji povezuje Novi Sad sa sremskom stranom, sa Sremskom Kamenicom, Bukovcem i ostalim naseljima. Veza je sa Fruškom Gorom. Sportisti koji nemaju svoje specijalizovane objekte za treninge, velodrom i slično, mountinbikeri koji odlaze na Frušku Goru, oni moraju da koriste ovaj most, prinuđeni su i onda, prosto, mislim da je neophodno jedno takvo tehničko rešenje i da se njima omogući, a i da se stanovnicima omogući brza i efikasna komunikacija, kao i onima koji hoće da koriste Kamenički park za odmor”, rekao je Trifković.

Trifković dodaje da postoji mogućnost i za izgradnjom novih mostova koji bi, kako gradu, tako i biciklistima, otvorili nove mogućnosti.

“Druga stvar je što postoje još neke lokacije na kojima bi mostovi bili ultimativno korisni za Novi Sad, pre svega zato što otvaraju čitave nove pravce za razvoj. Na primer, na špicu DTD Kanala otvara se taj Koviljsko-petrovaradinski rit i to je jedna rekreativna zona. Povezuje se kej koji već ima rekreativnu stazu koja je leti jako prometna i slično tome, da mostovi jesu na neki način budućnost razvoja Novog Sada i širenja biciklističkog saobraćaja”, smatra Trifković.

Most je izgrađen pre 52 godine, dug je 195 metara, širok 12 metara i za proteklih 50 godina nije ozbiljnije rekonstruisan, već su samo povremeno obavljane manje ili veće popravke.

Radovi koji će se sad izvoditi će zbog obimnosti izgledati kao potpuno rušenje postojećeg i gradnja novog mosta i izvesno je da će možda i celu godinu biti zatvoren za saobraćaj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.