Bolja infrastruktura u Kovilju

VIDEO K9: U Kovilju su u toku radovi na putnoj infrastrukturi. Asfaltiraju se ulice i realizuju planirane aktivnosti, kažu gradski zvaničnici koji su danas obišli gradilište.

138

U Kovilju su trenutno u toku radovi na asfaltiranju šest ulica, pešačkih staza u dve i atletske staze u osnovnoj školi, ukupne vrednosti 44 miliona dinara.

Radi se i na popravci rupa u svim ulicama, kao i uređenju parkinga kod vrtića. Ove godine uspešno je privedeno kraju uređenje parka na Trgu Solunskih dobrovoljaca za koje je Grad Novi Sad izdvojio 20 miliona dinara, a prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića koji je obišao radove, u narednih pet godina planirano je proširenje obdaništa i rekonstrukcija centra, kao i izgradnja kulturnog centra koji bi trebao biti posvećen pesniku Lazi Kostiću.

Pošto se Kovilj nalazi na auto-putu između dva najveća grada u Srbiji imaće dobru budućnost, ukoliko istakne svoje potencijale, smatra Vučević.

U poslednjih šest godina, zajedno sa radovima koji su u planu, ulaganja u Kovilj bliže se cifri od 500 miliona dinara, naveo je on i dodao da je u toku izrada tehničke dokumentacije atmosferske kanalizacije u slivovima Ribarskoj i Ulici Duška Vickova, kao i dokumentacije za projekat “46 urbanih džepova – mikrolokacija Kovilj”, odnosno za urbani džep na Trgu oslobođenja u tom mestu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.