Bokseri Vojvodine spremni za Super ligu

VIDEO K9: Tokom vikenda počinje Super liga za boksere, a u Bokserskom klubu Vojvodina kažu da su spremni za ovo takmičenje, iako im finansijska situacija nije naklonjena.

0
424

Narednog vikenda počinju mečevi bokserske Super lige Srbije za koju su takmičari BK Vojvodina, kako kažu, odavno spremni.

“Za Super ligu smo spremni. Što mi je drago da imamo naše momke, da imao čak duplirane kategorije u slučaju povrede, da mogu da ubacim drugog boksera. Prošle godine smo imali malo problema. Iz drugih klubova smo dovodili, pa nemaš kategoriju. Prvi put da imam duplirano i da mogu da učestvujemm u kompletnom sastavu”, rekao je za Kanal 9 Jovan Ružić, trener BK Vojvodina.

Ružić je zadovoljan i mlađim borcima, juniorima i kadetima koji su u pripremama za takmičenja koja predstoje posle Nove godine, a to su prvenstvo Vojvodine i prvenstvo države.

Kako je kazao, u kadrovskom smilsu oslanjaju se na dvojicu trenera, njega i Milana Kozomaru koji volonterski rade u klubu. Velikim uspehom smatraju to što je kompletan tim za prvu ligu iz redova kluba.

“Imamo trenutno u sali Đurđeva Ognjena koji je bio treći na prvenstvu Evrope. Imamo Saru Hornjak koja je druga na Kupu nacija. Imamo Draganu Jovanović koja je prva bila na Kupu nacija, osvojila pehar. Tako da, u ovoj generaciji imamo jako talentovane dece. Čak ih nekad i posle podne odvedemo u prvi tim koji sad spremamo za Super ligu, pa čak i s njima rade školu u paru i sparinguju”, naveo je Ružić.

Uslovi za treniranje su dobri, ali nije tajna da finansijko stanje novosadskog bokserskog kluba nije sjajno.

“Mi imamo sastanke sa gradskom upravom za sport. Mi smo i gradski klub, zato se i tako ponašamo. Grad nama osam meseci plaća tu salu. Zato ni nema smisla da mi bilo kome naplatimo, čak ni ko se opredelio da rekreativno trenira. Imamo redovna sredstva finansiranja iz grada. Nažalost, ona su nedovoljna u ovom momentu za, čak ni da se ljudima koji rade podele plate, a kamoli za nešto ozbiljnije”, izjavio je Milan Kozomara.

Bez 4 do 5 miliona redovnih sredstava godišnje, kako kažu u klubu, njegov opstanak će biti pod znakom pitanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.