Bokseri Vojvodine nižu uspehe

VIDEO K9: Bokserski klub Vojvodina je imao niz uspeha u proteklom periodu i nastavljaju da naporno rade, kako kažu, uprkos ograničenim sredstvima kojima raspolažu. Sezona nije gotova i u toku su pripreme svih kategorija takmičara za nastup kd nas, ali i u Evropi.

197

U Bokserskom klubu Vojvodina ove sezone, kao i prošle, imaju razloga za slavlje. Zahvaljujući postignutim uspesima, čak petoro njihovih članova ušli su u reprezentaciju Srbije.

“Stigao je poziv za učešće naših takmičarki u reprezentaciji Srbije. To je Dragana Jovanović, koja je prošle godine bila takmičarka reprezentacije Srbije, na Evropskom prvenstvu. Stigao je poziv i za Saru Hornjak i za našu mladu takmičarku Željanu koja je ove godine prvi put i nastupala na nekim velikim takmičenjima, kao što je Prvenstvo Srbije, Prvenstvo Vojvodine. Zadovoljstvo nam je da su se, ove mlade, naše takmičarke, priključile našim reprezentativcima, a to su Ognjen Đurđev i Vukašin Tepić koji su ove godine bili na Evropskom prvenstvu koje je održano u Rusiji”, rekao je Milan Kozomara, predsednik BK Vojvodina.

Kozomara ističe kako je za jedan klub nemerljiv uspeh i velika motivacija da tokom jedne sezone, petoro takmičara iz mlađe selekcije budu na Evropskom prvenstvu. Klub je, istakao je on, na dobrom putu i vođen je stručnim kadrovima.

“Da selektor Dragan Vasiljević i ostali, Milan Poperski, Tomislav Antel i ostali, dobro rade i treba im dati punu podršku. I da kurs kojim je započeo rad naših mladih selekcija i u budućnosti će davati rezultate”, kazao je Kozomara.

Kroz ovaj klub godišnje prođe oko 150 dečaka i devojčica, a kao pun pogodak pokazala se i produbljena saradnja s roditeljima mladih sportista.

Rezultati bi verovatno bili još impresivniji da klub redovno raspolaže sa više sredstava, jer im je za efikasno funkcionisanje potrebno najmanje 4 do 5 miliona dinara godišnje. Ipak, zaključuju u kljubu, ozbiljnost rada i volja za uspehom najjači su adut njihovih dobrih rezultata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.