Boks se vraća – počinje Prva liga Srbije

VIDEO K9: Povratak pravog boksa i vraćanje publike u hale cilj je ponovo pokrenutog takmičenja Prva liga Srbije. Jedan od klubova koji će učestvovati je i Bokserski klub Vojvodina, a za to je dobio i podršku grada. U borbu za plasman se vraćaju i neki već dokazani bokseri.

1824

Prva liga Srbije u boksu je, nakon sedam godina, ponovo pokrenuta. Učestvovaće pet klubova, a u njima su, kako su u Bokserskom klubu Vojvodina rekli, okupljeni najjači bokseri Srbije.

U prvom kolu Bokserski klub Vojvodina sasataje se sa Loznicom.

“Ono što je nama poznato je da se Loznica ništa manje nije pojačala za ovu takmičarsku sezonu. Međutim, idemo spremni, zato smo namerno i sazvali ovu press konferenciju, da igramo otvorenih karata i da najavimo sastav Vojvodine koji će nastupati”, istakao je Milan Kozomora, sportski direktor BK Vojvodina.

Kozomora je rekao da će za Vojvodinu, osim podmlatka, nastupiti i stariji i već dokazani bokseri.

“Očekujem od ove sezone sam vrh, kao i svaki sportista što želi, prvo, drugo mesto. Imamo dobru ekipu, to su sve naši Novosađani i po koje pojačanje sa strane, čisto da mi tim mladim momcima damo neki podstrek i neku volju, da oni za budućnost prave neke uspehe”, rekao je Miodrag Smiljanić, bokser Vojvodine i nekadašnji reprezentativac Srbije.

 

Goran Despotović, višestruki prvak Srbije, rekao je da vredno treniraju i da će na prvenstvu dati sve od sebe.

“Došao sam na poziv predsednika Slobodana Kačara i Gorana Đukanovića. Zadovoljan sam statusom u klubu, bio sam na par treninga, uradio lekarske preglede. Boksovaću u poluteškoj kategoriji, možda i najtežoj u ovoj Ligi ove godine i prioritet će mi biti samo pobeda”, naveo je mladi Nikola Jovanović, juniorski prvak Evrope.

Jedan od mlađih takmičara je i Dositej Todorovski, koji ističe da mu je veliko zadovoljstvo da po prvi put učestvuje u Ligi Srbije, jer, kako kaže, Liga se ugasila pre nego što je on počeo i da trenira boks.

“Voleo bih da skrenem pažnju da je novosadski klub Vojvodina jedini koji je dao predlog za učešće u ovoj ligi i nama Novosađanima je izuzetna čast da možemo da branimo boje našeg grada i da predstavljamo naš grad na nekom regionalnom takmičenju”, naveo je Todoroski.

Direktor ovog kluba Milorad Reljić je istakao da je primarni cilj Prve lige Srbije da se povrati nekadašnji boks i da se tako i publika željna pravog boksa vrati u sportske hale.

“Kao što i sami znate, postoji Vojvođansko prvenstvo i Prvenstvo Srbije. Međutim, na tim takmičenjima, maletene, da i nema publike. Sa ovom ligom želimo da povratimo publiku da gledaju kvalitetne mečeve”, kazao je Reljić.

Podsetimo, bokseri Vojvodina u prvom kolu putuju u Loznicu u subotu, 27. februara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.