Bojkotom protiv cene

VIDEO K9: Zbog neracionalne odluke o poskupljenju gasa, koji je inače u toku prošle godine poskupljivao u nekoliko navrata, pozvali smo potrošače na bojkot ovog energenta. Rekao je, gostujući u emisiji “Otvoreni ekran”, predsednik Udruženja potrošača “Prosperitet”, Radomir Ćirilović.

560

Od 2. marta očekuje nas novo poskupljenje gasa, a koliko ćemo precizno skuplje plaćati kubik ovog energenta čini se da niko ne zna, mada se sepkuliše da bi nova cena mogla biti oko 58 dinara.

Ćirilović precizira da su distributeri gasa za samo šest meseci povećali cenu po kubiku potrošnje za 6,5 dinara, ili preciznije, cena gasa se povećala za 8,7 odsto. Vrhunac apsurda, po njemu, je odluka saveta Agencije za energetiku da prihvati predlog “Srbijagasa” o povećanju cene gasa za 13 odsto, da bi se povećanje cene kod drugih distributera kretala od 5,8 do 6,1 odsto i naplaćivala bi se od 2. marta.

Radomir Ćirilović tvrdi da su do moguće nove cene gasa došli pre svega ozbiljnim matematičkim analizama, ali i analizama gluposti nadležnog ministarstva i distributera gasa, drugim rečima države.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.